Onze Chiro

CHIRO ARIKAChiro Arika is een gemengde chirogroep voor jongens en meisjes vanaf 6 tot 18 jaar. Onze gemotiveerde leidingsploeg staat elke zondagnamiddag opnieuw klaar om ervoor te zorgen dat Chiro mogelijk wordt.


Heb je na het uitpluizen van onze website nog vragen, contacteer dan zeker onze hoofdleiding via info@chiroarika.be


UNIFORM


Net als bij een voetbalploeg kiezen we er bij de Chiro voor om allemaal in dezelfde kleren te spelen. Het geeft een gevoel van samenhorigheid en zorgt voor herkenbaarheid! Elk lid heeft dus een uniform nodig! Voor de sloebers en speelclub is een Chiro T-shirt voldoende. Vanaf de rakwi's is een volledig uniform nodig: Chiro-broek/rok, Chiro T-shirt, Chiropull en sokken (al dan niet van de Chiro). Dit kan je kopen in De Banier, Vaartstraat 14, 3500 Hasselt.

Op zondag dragen we dan ook ons Chiro-uniform, zo tonen we dat we allemaal tot dezelfde groep horen!


WAAR


Elke zondagmiddag komen wij samen aan onze chirolokalen op de markt. (Door het steegje naast Gandhara). Omdat er aan onze lokalen erg weinig speelruimte is gaan de meeste van onze activiteiten door in het Olmenhof of in het Harlas, dit is op wandelafstand van onze lokalen.


- onze lokalen worden niet verhuurd voor weekends of andere activiteiten -

INSCHRIJVINGSGELD
Het inschrijvingsgeld van onze Chiro is

€35,00. Voor dit geld worden jullie verzekerd bij Chiro Nationaal en krijgen jullie af en toe eens een traktatie van de leiding. De spelletjes en leuke activiteiten zijn volledig gratis! Wij vragen aan de ouders of ze dit geld zo vlug mogelijk kunnen storten, liefst voor 30 oktober. Het lidgeld kan gestort worden op onze rekening (rekeningnr. :

BE02 7350 1026 7840). Gelieve het lidgeld niet cash te overhandigen.WANNEER 


De Chiro vangt aan om 14.00h met de formatie. Tijdens de formatie doen we eerst ons gebed, daarna roepen de afdelingen hun kreten, we overlopen de mededelingen en we vieren de jarigen.

Op tijd komen is dus zeker en vast de boodschap. Iedereen is welkom vanaf 13.45u. Het uur waarop de activiteiten worden afgerond is per afdeling geregeld. Gelieve ook het slotuur te respecteren.


AANWEZIGHEID

Onze chiro is een jeugdvereniging die een gans jaar in beweging is. Elk jaar gaan wij ook 10 dagen (de jongste 7 dagen) op kamp. Als je meewil op bivak moet je een minimum aantal keer, doorheen het werkjaar, naar de chiro komen. Namelijk 10 keer!  We passen deze regel toe om te voorkomen dat het chirokamp enkel dient als  goedkope opvangplaats. En ook om de leden te laten weten wat chiro écht is.

De leiding houdt de aanwezigheden in de gaten en laat het de ouders weten wanneer ze ondervinden dat hun kinderen te weinig komen.STARTDAGZoals er schooljaren zijn, zijn er op de chiro werkjaren. Elk werjaar start bij de 'Startdag'. Op deze zondag worden de afdelingsgroepen opnieuw ingedeeld en moeten de leden door het uitvoeren van opdrachten en spelletjes achterhalen wie hun nieuwe leiding wordt.

Instappen bij de chiro kan op elk moment van het jaar, je hoeft niet tot de startdag te wachten.

Hou er wel rekening mee dat als je mee wil op bivak je voldoende zondagen aanwezig moet zijn!
DOCUMENTEN EN PAPIEREN

Voor speciale activiteiten brengen wij altijd de ouders via e-mail op de hoogte. Zorg er dus voor dat uw e-mailadres in duidelijk schrift ingevuld wordt op de ledenfiche. Daarnaast zal ook alles via onze Facebook -en Instagrampagina worden meegedeeld. Houd dus regelmatig onze sociale media in de gaten. 
FUIF-ENOok een  Chirowerking kost geld . We proberen de prijzen voor het lidgeld  en het bivak zo laag mogelijk te houden zodat onze chiro toegankelijk blijft voor iedereen! Onze voornaamste inkomsten om de chirokas te spijzen, halen wij uit: de papierslag, meehelpen met natuurbeheersingsdagen, de gemeentelijke zwerfafvaldagen en uit onze jaarlijkse chirofuif voor jongeren de 'Moeder waarom FUIF-en Wij?!'. Deze vindt plaats in een tent op het industrieterrein van Herk-de-Stad in de krokusvakantie.

Na de succesedities van 2013, 2014 en 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 zal er ook in 2020 terug een 'Herkse After Work Party' plaatsvinden!